miercuri, 27 noiembrie 2013

Simti ca ai mancat prea mult? Iata ce trebuie sa faci!

Nimic nu este mai neplacut decat senzatia pe care o avem dupa o masa mult prea copioasa. Nu-i asa? Am dori sa dam timpul inapoi dar cum nu este posibil acest lucru iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te simti mai bine.
O ceasca de ceai. Ceaiul are niste virturi drenante si ajuta si la eliminarea toxinelor. Bea deci o ceasca de ceai dupa ce ai mancat si vei facilita foarte mult digestia. Ce zici de un ceai de menta?
Fereste-te de alcool. Daca ti se propune un mic digestiv dupa cina sub forma unei bauturi mai bine refuza. Alcoolul are tendinta de umfla stomacul si dupa o masa mai copioasa se poate transforma in cel mai mare dusman al tau.
Apa, apa si iarasi apa. Ideal ar fi sa bei apa minerala si in timpul unei mese. Dar daca ai uitat de acest aspect, cel mai bine ar fi sa bei cat mai mult dupa masa, chiar daca acest lucru ti se pare putin mai greu.
Buna, carbune vegetal. Carbunele vegetal este un remediu excelent pentru cei care se confrunta cu balonarile. Nu este un remediul foarte clasat dar este foarte bun si in cazul durerilor abdominale. Se poate lua si sub forma de pilule care se vand la farmacie.
Bomboanele. Nu te ambala inca. Nu poti manca orice tip de bomboane. Este vorba aici tot despre menta. Bomboanele cu menta pot avea acelasi efect ca si ceaiul cu menta.
O plimbare. Nimic nu poate fi mai bun si mai placut pentru digestie decat o plimbare. Deci daca ai un caine poti impusca doi iepuri deodata. Il vei plimba si pe el si iti vei ajuta si foarte mult digestia.
Citratul de betaina. Citratul de betaina este foarte bun mai ales in perioada sarbatorilor care se apropie incet-incet. O pastila efervescenta care trebuie luata inainte de culcare.
Sport. Dar nu prea mult. Nu te ingrijora. O mica sedinta de gimnastica a doua zi dupa o masa copioasa iti poate face mult bine.
Te mai poti intinde si sa incepi sa faci un masaj in jurul buricului. Bea si cat mai multa apa.
Ce trebuie sa mananci a doua zi? Incepe micul dejun cu un ceai de rozmarin. Nu sari peste etapa micului dejun deoarece este foarte importanta. Evita doar lactatele sau painea cu unt si mananca putina paine prajita. Poti consuma si miere deoarece fructoza din miere poate elimina alcoolul. La pranz sau la cina poti consuma peste sau sunca sau putin pui. Toate consumate alaturi de orez, de legume verzi si de un fruct.
Daca simti ca iti este foame nu da iama in ciocolata, in chipsuri sau in alte dulciuri. Poti manca paine uscata sau migdale. Fara sos si fara grasimi. Ar fi bine ca macar o zi sau doua sa nu mai mananci nimic gras.
Urmand aceste sfaturi vei evita durerile de cap sau de stomac, legate de mancatul excesiv sau chiar si balonarile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu