miercuri, 27 noiembrie 2013

Cum sa ai un corp ferm fara prea mari eforturi

Oricui i-ai cere sfatul pentru un corp tonic si ferm, ti-ar raspunde acelasi lucru: sport, sport si iar sport. Cu toate acestea, unele gesturi simple te pot face sa te simti mai bine in pielea ta fara sa faci eforturi notabile. Creme pentru fermitate, alimentatie sanatoasa, sedinte de masaj, exista alte modalitati in afara de sport pentru a avea un corp ferm.
Pentru a avea picioarele ferme
Primul gest pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa ai picioare frumoase este sa alternezi sub dus apa calda cu cea rece. Aceasta tehnica iti permite sa imbunatatesti circulatia limfatica si sa favorizezi drenajul pentru a avea niste picioare sanatoase si frumoase. In plus, jeturile de apa rece permit inchiderea porilor iar pielea ta va straluci de sanatate. De acum inainte, adopta urmatorul obicei: termina dusul zilnic cu o alternanta de apa calda si rece.
Alimentatia
Un corp ferm este sinonim si cu o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Favorizeaza fructele si legumele care contin vitaminele si nutrientii de care corpul tau are nevoie. Ouale si carnea fac parte si ele din alimentatia echilibrata conferind metabolismului nostru proteinele animale de care acesta are nevoie. Drept urmare, ceea ce se regaseste in farfuria ta are o influenta enorma asupra starii tale de sanatate dar si asupra pielii tale. Pentru un rezultat mai bun, o alimentatie echilibrata poate fi insotita de catre administrarea unor suplimente alimentare precum cele pe baza de germeni de grau ce contin acizi grasi implicati in procesul de fabricare al membranei celulare. Astfel, pielea isi va regasi elasticitatea. Nu uita sa te hidratezi in mod regulat.
Evita soarele
Pentru o piele catifelata si ferma, ideal ar fi sa eviti expunerile prelungite la soare. Razele ultraviolete sunt responsabile de imbatranirea prematura a pielii, de aparitia petelor brune si de o multime de alte neplaceri. Este indicat sa folosesti o crema de protectie cu indice ridicat, adaptat tipului tau de piele. Este recomandata si purtarea ochelarilor de soare pentru a-ti proteja ochii.
Solutiile naturale
Pentru a preveni lasarea pielii, poti opta pentru o solutie naturala: uleiul esential de trandafir. Adauga cateva picaturi de ulei esential de trandafir in crema ta obisnuita de zi pentru un mai bun rezultat. Uleiul esential de trandafir actioneaza asupra celulelor care fabrica colagen.
Dar cremele pentru fermitate?
Poti folosi si cremele pentru fermitate. Principiile active ale acestor creme insotite de masajul potrivit nu pot fi decat benefice si sa stimuleze circulatia sanguina.
Stimuleaza circulatia sanguina
O buna circulatie sanguina este una din conditiile pentru a avea un corp ferm si tonic. Sangele confera diferitelor organe oxigenul de care au nevoie. Masajul este cel mai bun aliat al tau in acest sens. Masajul se va face intotdeauna cu ajutorul unor miscari circulare, de jos in sus. Picioare, abdomen, brate, fese, maseaza toate aceste parti ale corpului pentru a fi cat mai ferme. Trebuie sa fii constienta de faptul ca stagnarea sanguina este unul din cei mai mari dusmani ai tai si ca este implicata in mod direct in procesul de imbatranire al pielii dar si in aparitia diferitelor afectiuni.
Regasirea unui corp ferm si tonic trece  printr-o igiena de viata sanatoasa. O alimentatie sanatoasa, ore suficiente de somn, stoparea fumatului…toate acestea sunt importante. Traieste cat mai sanatos cu putinta si vei evita o multime de neplaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu